Du sikrer dig, at dine æggehvider er pisket helt stive ved at tjekke, om du kan vende skålen på hovedet, uden at æggehviderne ryger ud.
Prøv at tilføje en skive æble i midten af din æbleskive.
Tilberedning
Skær vaniljestangen over på langs og skrab kornene ud. Brug en ske til at blande vaniljekornene med sukker, så alle kornene fordeler sig fint.
Kom vaniljesukker, hvedemel, natron, kardemomme, salt og citronskal i en skål.
Skil æggeblommerne fra hviderne og kom blommerne i skålen til melblandingen.
Hæld æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.
Kom også kærnemælk og smeltet smør i skålen med melblandingen og pisk nu det hele godt sammen til en tyk konsistens.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud.
Opvarm en æbleskivepande eller æbleskivejern til middel varme. Fyld alle hullerne med lidt smør.
Fyld hullerne ¾ op med dej. Når dejen begynder at sætte sig og danner skorpe, vend da æbleskiverne en kvart omgang. Fyld nu en smule mere dej i hullerne og lad æbleskiverne danne en skorpe. Vend æbleskiverne en kvart omgang igen, og fyld med lidt mere dej. Afslut med at vende æbleskiverne hele vejen rundt. På denne måde skulle du gerne få fine runde æbleskiver! Se evt. fremgangsmåden i videoopskriften nedenfor!
Vend æbleskiverne nogle gange, så de bliver gennemstegt hele vejen rundt.
Server dine æbleskiver med sukker, syltetøj og flormelis.