Jeg har valgt ikke at skrælle mine æbler, men du kan sagtens skrælle dem, hvis du bedre kan lide det. Så får den bare en lidt anden farve.
For mere smag, kan du fx krydre din æblekompot med kanel, kardemomme og ingefær.
Server din æblegrød til morgenmad som en æbletrifli med hjemmelavet granola eller brug den ovenpå havregrød, skyr, yoghurt eller chiagrød.
Brug din æblekompot til en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner.
Opbevar din æblekompot i en tætlukket beholder i køleskabet. Den kan holde sig i omkring en uges tid.
Tilberedning
Fjern kernehuset og skær æblerne i grove tern. Du kan sagtens beholde skraldet på, da det er med til at give en fin rødlig farve.
Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft, sukker, vand og vaniljesukker. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure dine æbler er, så prøv dig lidt frem!
Lad æblerne koge op og skru derefter ned og lad dem småsimre under låg i 15-20 minutter. Rør undervejs, så det ikke brænder på.
Mas æblerne med en gaffel eller brug en stavblender til at blende til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide min æblekompot lidt grov, og derfor bruger jeg bare en gaffel.
Lad æblegrøden køle af og hæld den derefter i et skoldet glas. Opbevar i køleskabet. Grøden kan sagtens holde sig i en uge.