Du kan sagtens tilføje andre grøntsager til suppen som ærter, jordskokker eller porrer.
Jeg kan godt lide at give suppen en cremet konsistens med lidt madlavningsfløde.Et alternativ til fløde er kokosmælk, som også kan bruges. Du kan også vælge helt at undlade fløde eller kokosmælk og blot tilføje lidt mere vand.
Brug de toppings du har! Ristede græskarkerner, saltmandler eller æbletern kunne også være lækkert!
Tilberedning
Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olie til løgene bliver klare og bløde.
Skræl kartofler og skær dem i tern. Kom dem i gryden sammen med frisk timian og lade det stege med i et par minutter.
Overhæld med grøntsagsboullion og lad det småsimrre i ca- 12-15 minutter.
Skær broccoli i små buketter og kom dem i gryden. Lad dem simre med i yderligere 5 minutter.
Hæld suppen i en blender sammen med fløde og citronsaft og blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Er konsistensen for tyk, tilsæt da mere boullionvand.
Brødcroutoner
Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
Anretning
Anret suppen i skåle med brødcroutoner, frisk timian og evt. lidt rå broccoli.