Fordel på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og chiliflager.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft. i ca. 25 minutter, eller til græskaret er gennembagt.
Quinoa
Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Tilføj quinoa og lidt salt, og lad det småsimre under låg i ca. 15 minutter.
Hæld evt. overskydende vand fra, og lad det køle af.
Vinaigrette dressing
Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citron i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Græskarsalat
Vaks grønkålen og pluk den i små buketter. Kom den i en skål.
Hæld vinaigrette dressinen i skålen og kram den ind i salaten med hænderne. På denne måde trækker grønkålen en masse smag.
Fordel grønkålen på et fad sammen med græskar, quinoa, smuldret feta, og grofthakkede saltmandler.
Server salaten som den er som en måltidssalat eller brug den som tilbehør til kød.