Beklæd en springform på 24 cm. med bagepapir eller smør formen med olie eller smør.
Pisk brun farin og olie sammen i en stor skål.
Tilsæt æg ét ad gangen imens du pisker til du har en luftig masse.
Sigt mel, bagepulver, kanel, vaniljepulver, natron, kardemomme og salt ned i skålen og rør dejen sammen så der ikke er noget synligt mel.
Riv gulerødderne og hak valnødderne groft. Vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i springformen og bag i ovnen i c. 45-50 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.
Lad kagen køle helt af på en rist inden du pynter med osrecreme og valnødder.
Ostecreme
Pisk smør, floremelis og vaniljepulver sammen i en skål til det er luftigt og lyst. Rør flødeost og citronskal i. Pas på du ikke rører for meget, da cremen så vil miste "pusten".