Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
Brug gerne solmodne tomater med masser af god smag! Lad ikke tomaterne stå i køleskabet, men opbevar dem på køkkenbordet, indtil du skal bruge dem.
Tilberedning
Salat
Halver tomaterne og kom dem i en skål eller et fad.
Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i skålen til tomaterne.
Skær rødløg i tynde både og kom også dem i skålen. Bland det godt sammen.
Vinaigrette
Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep, citron og oregano i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Overhæld salaten med dressingen og vend forsigtigt det hele sammen.
Afslut med at toppe salaten med feta (salatost) og oliven.
Opbevar salaten på køl indtil servering og drys evt. med lidt ekstra tørret oregano for at pynte.