Rør gær ud i en skål med vand. Tilsæt olivenolie og salt.
Tilsæt mel lidt ad gangen i mens du rører. Har du en røremaskine, så ælt dejen i ca. 7-10 minutter ved mellem hastighed. Dejen skal være blød og klistret.
Lad dejen hæve på køkkenbordet i skålen med et rent klæde over i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile i 5 minutter. Træk forsigtigt i dejen, så den bliver større.
Beklæd et ildfast fad på ca. 35x25 cm med bagepapir og dryp med olivenolie. Fordel dejen i fadet.
Brug fingrene til forsigtigt at lave huller ned i dejen.
Skær tomater i halve og hak rødløg fint. Fordel rundt på dejen sammen med klatter af pesto. Drys med flagesalt.
Lad nu dejen efterhæve i ca. 30 minutter.
Bag i ovnen i ca.18-10 minutter ved 200 grader almindelig ovn. Hold øje med brødet undervejs, så det ikke brænder på!