Skræl kartoffel og gulerod og skær dem i tern. Kom dem i et ildfast fad.
130 g sød kartoffel, 2 gulerødder
Skær citronen i skiver og pres saften i fadet. Læg også skiverne i fadet.
½ økologisk citron
Hak chili fint og kom det i fadet sammen med hele pillede hvidløg og mandler.
5 fed hvidløg, ½ frisk chili, 50 g mandler
Hæld olivenolie i fadet og få det hele blandet godt rundt. Krydder med salt og peber.
½ dl olivenolie, Salt, Friskkværnet peber
Bag i ovnen i 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Pil citronskiverne fra og kom det hele i en foodprocesser eller minihakker sammen med kikærter, sambal oelek og vand. Blend til du får en cremet masse, og tilsæt evt. en smule mere olie og/eller vand undervejs til du får den rette konsistens.
½ dåse kikærter, ½ dl koldt vand, 1 tsk. sambal oelek
Ønsker du din hummus stærkere og med mere smag, tilsæt da et friskpresset hvidløg (det afhænger af hvor stærke dine hvidløg er). Smag til med salt og peber.