Bland paprika, oregano, koriander, spidskommen, chili, hvidløgspulver, salt og peber i en skål og del mængden i 2 lige store dele. Du skal bruge den ene del til din vaffel dej og den anden til din mexicansk krydrede kylling.
1 spsk. paprika, 1 spsk. oregano, 1 spsk. stødt koriander, 1 spsk. stødt spidskommen, ½ spsk. stødt chili, 1 spsk. hvidløgspulver eller korn, 1 tsk. salt
Vaffeldej
Dræn kikærterne for vand og kom dem i en blender sammen med æg, mel, mælk, bagepulver og halvdelen af din mexi krydderi. Blend til en glat masse.
Varm vaffeljernet op, kom lidt smør eller olie på og bag dine vafler. Antallet afhænger af, om du bager dine vafler i et belgisk vaffeljern eller i et normalt. Jeg fik ca. 10 vafler i det belgiske vaffeljern, og ca. 5 stk. med det normale.
olie
Mexicansk krydret kylling
Varm en gryde eller stor pande op med olie og tilsæt finthakket løg.
1 løg
Skær kyllingen i strimler og brun den af på panden.
450 g kyllingebryst
Skær også peber i strimler og tilsæt dem til panden sammen med kidney bønner.
2 peberfrugter, 1-2 dl kidney bønner
Tag den anden halvdel af din mexi krydderi og tilsæt saften fra en halv lime, rørsukker og olie til en marinade. Rør rundt. Tilsæt det nu til panden og lad det hele stege, til kyllingen er færdig.
1 spsk. rørsukker, ½ lime, halvdelen af din mexi krydderi, 2 spsk. olie
Tomatsalsa
Skær tomat i små tern og kom dem i en skål sammen med finthakket rødløg, koriander og presset hvidløg. Hak frisk chili fint (mængde efter smag) og kom også det i skålen.
Bland lime, olie og salt og peber og kom det i skålen. Lad din salsa trække under sølvpapir imens du laver resten af retten.
½ lime, 1 spsk. olivenolie, ½ tsk. Salt, Friskkværnet peber
Edamame creme
Kom edamamebønner, avocado, hvidløg, citron, creme fraiche, salt og peber i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.