Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
Tilsæt olie, sukker, kanel, kardemomme, ingefær og salt. Rør rundt.
Skræl og riv æble, pil appelsinen og skær den i skiver. Kom det i en minihakker sammen med rosin og daddel. Blend til en ensartet masse og bland også det i skålen.
Tilsæt melet lidt ad gangen og hold lidt igen til sidst. Måske du skal tilsætte mere mel, det afhænger af, hvor meget vand der gemmer sig i frugterne. Jeg brugte ca. 550 g. Dejen må godt være lidt klistret.Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
Drys lidt mel i en skål og lad dejen hæve heri lunt og tildækket i en time.
Form 12 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med mandel eller hasselnøddeflager.
Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en rist.