Hæld mælk og gær i en skål og rør det godt sammen.
3 dl mælk, 30 g gær
Tilsæt olie, sukker, kardemomme og salt. Rør rundt.
60 ml neutral olie, 1½ spsk. sukker, 1½ tsk. kardemomme, 1 tsk. salt
Tilsæt melet lidt ad gangen, og hold lidt igen til sidst.
100 g grahamsmel, 350-400 g hvedemel
Hvis du har en røremaskine, så rør dejen ved mellem hastighed i 10 minutter til dejen slipper siderne, men stadig har fast i bunden. Hvis ikke, så ælt dejen grundigt til den er glat og smidig.
Hak chokoladen, og fold den ind i dejen.
100 g chokolade
Lad dejen hæve i en skål lunt og tildækket i en time.
Form 12 boller og kom dem i en form eller på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
1 æg
Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft. Har du sat dem tæt sammen i en form som jeg gjorde, så giv dem omkring 25 minutter. Sætter du dem frit på en bageplade så giv dem 18-20 minutter.
Men hold øje, alle ovne er forskellige. De er færdige, når de er blevet lysebrune på toppen og bunden lyder hul, når du banker på den.