Frisk pasta i hvidvinssauce med kylling og balsamico-marineret grønt
Antal 4portioner
Ingredienser
Marinade
2tsk.rørsukker
1,5tsk.salt
4spsk.balsamicoeddike
Grønt, kød og sauce
1rødløg, finthakket
2fedhvidløg, presset
1porrer, hakket
250gcherrytomater, i halve
5stykkersoltørret tomat, i små stykker
½citron, saften herfra
½squash, i små stave
200gbacon i tern
280gkylling(kan undlades)
2dlhvidvin
2dlmadlavningsfløde
salt og peber
Topping
1godhåndfuld frisk basilikum
frisk parmesan
400gfrisk pasta
Tilberedning
Hak rødløg fint og kom det i en skål sammen med hvidløg. Halvér tomaterne og skær porren i mindre stykker. Kom også det i skålen.
Hæld balsamicoeddike, rørsukker og salt i og rør rundt. Lad det trække i 10 minutter.
Varm en stor gyde op med lidt olie. Skær squash i mundrette stykker og svits det i et par minutter. Smid derefter også de marinerede grøntsager og finthakket soltørret tomat. Lad også det svitse med i et par minutter og skru derefter ned på lav varme, imens du steger kødet.
Varm en pande op og steg bacon heri. Stil den til side og skær derefter kyllingen i mindre stykker og steg også den. Stil kødet til side og lav nu saucen.
Kog halvdelen af hvidvinen væk i en gryde og kom madlavningsfløde i. Lad det koge kort op. Pres citronsaften i og krydder med salt og peber.
Bland nu kød og sauce i gryden med grøntsager og lad retten blive varmet godt igennem ved svag varme. Kog derefter den friske pasta og vend den i saucen.
Server med frisk basilikum og drys med friskreven parmesan.