Lun mælken til lillefingervarm og rør gæren ud heri.
2 dl mælk, 50 g gær
Tilsæt smør, kardemomme, salt og æg og rør rundt.
100 g smør, 1 spsk. kardemomme, ½ tsk. salt, 1 æg
Tilsæt melet lidt efter lidt og rør i 5-10 minutter. Har du en røremaskine, så rør i 10 minutter ved mellem hastighed, så bliver dejen god og smidig. Start med at tilsætte de 500 g mel lidt efter lidt, og tilsæt evt. lidt mere, hvis dejen er for klistret.
500-550 g hvedemel
Lad dejen hæve tildækket i en times tid. Imens forbereder du din remonce.
Riv marcipan og æble på et rivejern og kom det i en skål. Tilføj også brun farin, kanel, mandler og smør. Rør kun til det lige netop er blandet. Lad ikke remoncen smelte, da fyldet da har nemmere ved at falde ud af sneglene. Sæt i køleskabet indtil du skal bruge det. Alternativt kan du lave remoncen lige inden den skal bruges.
100 g smør, 100 g brunt farin, 2 spsk. kanel, 120 g marcipan, 1 æble, 50 g mandler
Efter dejen er hævet færdig, ruller du den ud på et bord til en firkant. Den skal ca. være ½ cm tyk.
Fordel din remonce jævnt på hele dejfladen og rul den nu sammen (på den lange led) som en roulade og skær den i skiver af en tykkelse på 2 cm. Kom dem i en bradepande med bagepapir og pensel med et sammenpisket æg. Bag i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 15-20 minutter. Hold øje, måske de skal have lidt mere!Jeg brugte en form på ca. 30 x 25 cm og havde en enkelt snegl til overs, som jeg bagte ved siden af. Vælger du ikke at bage dem i en form, sæt dem da på en bageplade med bagepapir og bag dem i 10-12 minutter.