Hak mandler groft om kom dem i en skål sammen med havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, chiafrø, kokosmel, sirup, olie, salt, kanel, ingefær, nelliker og kardemomme. Rør det godt sammen.
300 g grovvalsede havregryn, 150 g græskarkerner, 100 g solsikkekerner, 100 g chiafrø, 100 g kokosmel, 100 g hakkede mandler, 1½ dl lys sirup, 1¼ dl smagsneutral olie, 1 tsk salt, 1 tsk. stødt kanel, 1 tsk. stødt ingefær, ½ tsk. stødt nelliker, 1 tsk. stødt kardemomme
Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 45-55 minutter. Rør rundt hver 10. minut, så din granola bliver jævn ristet.
Lad granolaen køle af på en rist og tilføj så tranebær. Hæld den først over i et glas/dåse når den er kølet helt af.