Kom 130 g grovvalset havregryn i en minihakker eller blender og blend, så det bliver til helt fint havregrynsmel.
130 g havregrynsmel, 200 g grovvalset havregryn
Kom 200 g grovvalsede havregryn, det fine havregrynsmel, sirup, salt og vaniljepulver i en skål.
100 g lys sirup, ½ tsk flagesalt, 1 tsk vaniljepulver
Varm kokosolien op i en gryde eller i mikroovnen, så det bliver helt flydende. Hæld også dette i skålen.
170 g kokosolie
Bland det hele godt rundt og tag ca. 100 g (ca. ⅓) fra til senere (skal bruges til pynt). Mas resten af havregrynsmassen ned i en form (ca. 23x23 cm) beklædt med bagepapir. Køl i fryser i ca. 1 time, så bunden sætter sig.
Opvarm så chokolade og peanutbutter i gryde og rør det godt sammen. Hæld den flydende chokolademasse over havregrynsbunden og brug det gemte havregrynsmasse til at pynte med. Drys med flagesalt.
170 g mørk chokolade, 200 g peanutbutter
Kom dine havregrynsbarer i fryseren i ca. 3 timer eller til chokoladen har sat sig. Skær den derefter til 12 firkantede snitter, og tag dem ud af fryseren ca. 5 minutter inden du skal spise dem. OBS: Baren er bedst, hvis du opbevare den i fryseren. Så sikrer du dig, at den holder sin form, da kokoskolien ellers vil gå fra fast form til flydende form.