Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle smag i 15-25. minutter inden du tilføjer pasta de sidste 10 minutter.
Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid.
Husk at røre rundt ofte undervejs, når du laver dine one pot pasta, så det ikke brænder på i bunde.
Tilberedning
Forberedelse
Hak løget fint og pres hvidløget.
Riv gulerødderne groft, hak champignon og halvér cherrytomater.
Vask spinaten godt og halver citronen. Pluk basilikum.
Skær chorizo i tynde skiver.
Tilbereding
Hæld lidt olivenolie i bunden af en stor gryde eller dybe pande og kom alle grøntsager, pasta og chorizo heri.
Kom også hakkede tomater, tomatpuré, madlavningsfløde og grøntsagsboullion i gryden. Pres også saften fra den halve citron i gryden.
Krydder med salt, peber og tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten.
Lad retten koge op kortvarigt, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Smag til med salt, peber og evt. mere chili.
Anretning og servering
Server straks og anret med frisk basilikum og friskreven parmesan.