Har du god tid, kan du med fordel vente med at tilsætte pastaen og lade de andre ingredienser stå og simre og samle smag i 15-25. minutter inden du tilføjer pasta de sidste 10 minutter.
Du kan bruge al slags tørret pasta såsom skruer, spaghetti, pastarør osv. Dog skal du helst holde dig til tørret pasta, da frisk pasta har en meget kortere tilberedningstid.
Husk at røre rundt ofte undervejs, når du laver dine one pot pasta, så det ikke brænder på i bunde.
Tilberedning
Forberedelse
Hak løget fint og pres hvidløget.
1 løg, 2 fed hvidløg
Riv gulerødderne groft, hak champignon og halvér cherrytomater.
200 g gulerod, 150 g champignon, 200 g cherry tomater
Vask spinaten godt og halver citronen. Pluk basilikum.
Hæld lidt olivenolie i bunden af en stor gryde eller dyb pande og kom løg, hvidløg, gulerødder, champignon, cherrytomater, spinat, pasta og chorizo heri.
2 spsk. olivenolie, 300 g pasta
Kom også hakkede tomater, tomatpuré, madlavningsfløde og grøntsagsboullion i gryden. Pres også saften fra den halve citron i gryden.
1 dåse hakkede tomater, 1 dåse tomat pure, 150 ml madlavningsfløde, 5-6 dl grøntsagsbouillon, ½ økologisk citron
Krydder med salt, peber og tørret chili og afslut med at hælde 2 spsk. olivenolie over retten.
Salt, Friskkværnet peber, Tørret chili
Lad retten koge op kortvarigt, og lad den derefter stå og simre i 10-15 minutter, til pastaen er klar. Sørg for at få rørt godt rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Smag til med salt, peber og evt. mere chili.
Anretning og servering
Server straks og anret med frisk basilikum og friskrevet parmesan.