Skær løg i små tern og pres hvidløget. Sautér løg og hvidløg i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt tørret chili, cayennepeber, spidskommen, ingefær og spidskommen og lad dem blive brunet af kort.
2 løg, 2 hvidløg, ½ tsk. tørret chilli, ½ tsk. cayennepeber, 1 tsk. spidskommen, 1 cm frisk ingefær
Skrub og vask græskaret godt og skær det i tern. Skær også kartoffel og gulerod i tern og kom det hele i gryden. Lad det svitse med i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof, så det ikke brænder på.
½ hokkaidogræskar, 4 gulerødder, 5 kartofler
Overhæld grøntsagerne med 600 ml. boullionvand og gem de sidste 100 ml - hellere at suppen er for tyk end for tynd, så kan du tilføje mere væske senere. Lad grøntsagerne småkoge under låg i ca. 15 minutter eller til grøntsagerne er møre.
6-700 ml grøntsagsbouillon
Kom grydens indhold i en blender sammen med 1 dåse kokosmælk, citronsaft og frisk timian. Blend til du har en cremet og luftig konsistens og tilsæt evt. mere boullionvand, hvis du ønsker det.
1 dåse kokosmælk, 1 spsk. frisk timian
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Salt, Friskkværnet peber
Brødcrutoner
Skær brødet ud i tern og kom dem på en varm pande med lidt olivenolie. Drys med flagesalt og lad dem blive sprøde.
olivenolie, 3 skiver franskbrød, flagesalt
Ristede kikærter
Skyl kikærterne og gnub dem tørre med køkkenrulle eller i et rent viskestykke.
1 dåse kikærter
Kom dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Krydder med salt, peber og spidskommen.