Salaten er bedst, hvis du nyder den på dagen, men den kan godt holde sig i et par dage i køleskabet.
Du kan skifte bulgur ud med couscous, quinoa eller perlespelt.
Du kan variere salaten med andre grøntsager - tilføj fx. spidskål eller edemamebønner.
Tilberedning
Kog bulguren efter anvisning på pakken og lad den derefter køle af i det fad du vil servere salaten i.
Pres hvidløget og kom det i en skål sammen med olivenolie, chiliflager, salt og peber. Rør rundt.
Pensel peberfrugterne med olie-blandingen, og placer dem på en bageplade md bagepapir.
Bag i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 25 minutter, eller til skindet begynder at blive lidt sort og rynket. Lad peberfrugterne køle af.
Pil forsigtigt skralden af perbefrugterne og skær dem i tynde strimler. Fordel i fadet med bulgur.
Halver agurken på langs, og brug en teske til at skrabe kernerne ud. På denne måde undgår du, at agurken væsker for meget i salaten. Skær agurken i skiver og kom dem i fadet.
Skær feta i små tern og kom også det i fadet sammen med finthakket persille.
Vinaigrette dressing
Kom olivenolie, hvidvinseddike, honning, sennep og citron i en lille skål og pisk det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. mere honning eller citron hvis du synes, at den er for sur eller for sød.
Overhæld salaten med dressingen og vend forsigtigt det hele sammen.