Tilsæt rugmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen. Har du en røremaskine, rør da i 5 minutter ved mellem hastighed og tilsæt mel til dejen slipper siderne men stadig hænger fast i bunden.
200 g rugmel, 400-450 g hvedemel
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Fyld
Sauter finthakket løg, hvidløg, champignon, spidskommen, paprika og salt og peber i olien til det er klar i farven.
Tilsæt finthakket tomat, citronsaft og spinat, og lad det blive over varmen til spinaten er faldet sammen. Tilsæt til sidst feta.
2 tomater, 100 g spinat, 150 g feta, 2 spsk. citronsaft
Lav ca. 12 klumper dej og rul dem til boller. Brug derefter en kagerulle eller hænderne til at trykke dem til flade cirkler. Fordel én skefuld fyld på de 12 pirogger. Fyldet lægges på den ene halvdel af dejen, hvorefter den anden halvdelen foldes henover, og kanterne trykkes sammen med en gaffel.
Pensl piroggerne med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og hørfrø.
1 æg, 3 spsk. sesamfrø, 3 spsk. hørfrø
Bag piroggerne i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader alm. ovn.