Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud med lunkent vand (alternativt røremaskine).
25 g gær, ½ dl vand
Smelt smør i en gryde og hæld mælken i gryden.
200 g smør, 2 dl mælk
Kom den smeltede smør og mælk ned i skålen med gær og rør rundt. Klæk æggene i og rør igen.
2 æg
Tilsæt sukker, kardemomme og salt og rør melet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen. Har du en røremaskine, er det en fordel at lade dejen røre i 5-10 minutter ved mellem hastighed. Så bliver den god og dejlig elastisk at arbejde med. Lad dejen hæve tildækket under et rent viskestykke i 45-60 minutter og lav nu din marcipanremonce og din creme.
Efter dejen er hævet, del da dejen i 2 klumper og rul dem ud til to firkanter. Lav ca. 9 firkanter (3 mm tyk) af hver klump og fordel creme og marcipan remonce på dem. Bland dem, og lav nogle kun med creme, nogle kun med marcipanremonce og nogle med begge. Tilsæt evt. også chokoladeknapper, grofthakkede mandler og pistaciekerner til nogle af dem.
Fold hjørne sammen af to omgange som en lille pakke og læg dem på en bageplade med foldningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 45 minutter lunt under et rent viskestykke.
Bag i ovnen i 12-15 minutter ved 175 grader varmluft og lad dem køle helt af inden du kommer glasur på og pynter dem.
Creme
Flæk vaniljestængerne på langs og skrab vaniljekornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad og det bliver til vaniljesukker.
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en lille gryde.
2 æg, 2 spsk. sukker, ½ vaniljestang, 2 spsk. majsstivelse
Bring gryden langsomt i kog, imens du tilsætter mælk lidt efter lidt. Bliv ved med at røre og tag cremen af varmen når den føles tyk. Lad creme køle af i køleskabet.
2 dl mælk
Marcipanremonce
Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen til en ensartet remonce.
100 g marcipan, 100 g smør, 100 g sukker, 1,5 tsk. kanel
Glassur
Bland vand, flormelis, kakaopulver (eller frugtfarve) sammen i en skål. Start med lidt vand og tilføj mere efter behov.