Klassiske fastelavnsboller med creme og marcipanremonce
Antal 18stk.
Forb. tid: 30 minuttermin
Tilb. tid: 15 minuttermin
Hævetid 1 timet15 minuttermin
Samlet tid: 2 timert
Ingredienser
Dej
25ggær
½dllunket vand
200gsmør, smeltet
2dlmælk
2æg
4spsk.sukker
1tsk.salt
9-10dlhvedemel
2tsk.stødt kardemomme
Creme
2æg
2spsk.sukker
11/2vaniljestang
2spsk.majsstivelse
2dlmælk
Marcipan remonce
100gmarcipan
100gsmør
100gsukker
1,5tsk.kanel
Glasur
kogende vand
floremelis
kakaopulver
evt. rød frugtfarve
Pynt/fyld (kan undlades)
hakkede mandler
hakkede pistaciekerner
chokoladeknapper
Tilberedning
Dej
Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud med lunkent vand (alternativt røremaskine).
Smelt smør i en gryde og hæld mælken i gryden.
Kom den smeltede smør og mælk ned i skålen med gær og rør rundt. Klæk æggene i og rør igen.
Tilsæt sukker, kardemomme og salt og rør melet i lidt efter lidt indtil det slipper skålen. Har du en røremaskine, er det en fordel at lade dejen røre i 5-10 minutter ved mellem hastighed. Så bliver den god og dejlig elastisk at arbejde med. Lad dejen hæve tildækket under et rent viskestykke i 45-60 minutter og lav nu din marcipanremonce og din creme.
Efter dejen er hævet, del da dejen i 2 klumper og rul dem ud til to firkanter. Lav ca. 9 firkanter (3 mm tyk) af hver klump og fordel creme og marcipan remonce på dem. Bland dem, og lav nogle kun med creme, nogle kun med marcipanremonce og nogle med begge. Tilsæt evt. også chokoladeknapper, grofthakkede mandler og pistaciekerner til nogle af dem.
Fold hjørne sammen af to omgange som en lille pakke og læg dem på en bageplade med foldningen nedad og lad dem efterhæve i ca. 45 minutter lunt under et rent viskestykke.
Bag i ovnen i 12-15 minutter ved 175 grader varmluft og lad dem køle helt af inden du kommer glasur på og pynter dem.
Creme
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en lille gryde.
Bring gryden langsomt i kog, imens du tilsætter mælk lidt efter lidt. Bliv ved med at røre og tag cremen af varmen når den føles tyk. Lad creme køle af i køleskabet.
Marcipanremonce
Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen til en ensartet remonce.