Riv gulerødderne og rør derefter æg, hvedemel, olie, brun farin, bagepulver, kanel, stødt nellike, salt og valnødder godt sammen i en skål.
3 æg, 210 g hvedemel, 1½ dl olie, 450 g brun farin, 300 g gulerødder, 1½ tsk. bagepulver, 2 tsk. kanel, 2 tsk. stødt nellike, ½ tsk. salt, 100 g valnødder
Fordel dejen i 10-12 forme og bag dem i ca. 25-30 minutter. Hold øje med dem!Alternativ: Lav en kage og hæld dejen i en rund form på ca. 24 cm i diameter med bagepapir og bag den i ca. 60 minutter ved 180 grader varmluft.
Stik en gaffel i dine muffins og tjek, at der ikke hænger noget fast, inden du tager dem ud.
Ostefrosting
Pisk flødeost, flormelis, smør, vaniljesukker og citronskal sammen til du har en cremet frosting. Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smører du bare frostingen på.
200 g flødeost, 150 g flormelis, 100 g smør, 2 tsk. vaniljesukker, 1 økologisk citron
Vaniljesmørcreme
Pisk smørret blødt med en håndmixer.
120 g smør
Tilsæt floremelis lidt ad gangen imens du pisker ved mellem hastighed.
500 g flormelis
Tilsæt vaniljeekstrakt (og evt. frugtfarve) og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
1 tsk. vaniljeekstrakt, frugtfarve efter eget valg, 1 spsk. mælk
Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, smør du bare frostingen på.