Kom alle banan, hvedemel, æg, kardemomme, kanel, bagepulver, salt, sirup, olie, valnødder og mørk chokolade i en skål og rør det godt sammen med en elpisker.
3 bananer, 200 g hvedemel, 3 æg, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. kanel, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt, 50 g sirup eller honning, 1 spsk. olie, 60 g valnødder, 100 g mørk chokolade
Bananbrød: Beklæd en form (aflang rugbrødsform) med bagepapir og fordel dejen deri. Bag bananbrødet ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Hold øje! Stik en gaffel i og mærk om bananbrødet er gennembagt. Lad brødet køle helt af, inden du pynter det med ostecreme eller flødeskum. Muffins: Vælger du at lave muffins, fordel da dejen i 10 papirsforme, og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.
Ostecreme (alternativt flødeskum)
Pisk flødeost, smør, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen til du har en cremet frosting. Tilsæt evt. mere flormelis hvis den er for våd, og du gerne vil sprøjte den ud med en sprøjtepose.
100 g flødeost, 50 g smør, 100 g flormelis, 1 tsk. vaniljesukker, 1 øko citron
Anretning
Fordel cremen (eller flødeskum) på dit bananbrød og pynt med valnødder og friskreven citronskal.