Frokost & aftensmad

Wraps med rødbede, falafel, fetacreme og linsesalat

Vi får aldrig nok af falafler herhjemme, så igår stod de igen på menuen – denne gang som fyld i rødbedewraps! Som dip lavede jeg en fetacreme bestående af feta, ærter, hvidløg og græsk yoghurt. Her kan du nem skifte ærterne ud med persille, forårsløg, bagt perberfrugt eller andet. Som fyld lavede jeg en simpel linsesalt med tomat, forårsløg og olieeddike dressing. Har du ikke lige en rødbede i køleren til dine wraps, kan du nem bruge spinat (ca. 75 g) i stedet. Alt i alt, en sund og nærende ret med smæk på farver og smag!
Velbekom.

Wraps med rødbede, falafel, fetacreme og linsesalat

Antal: 4 personer

Ingredienser

Rødbedewraps

  • 150 g rødbede, kogt
  • 3 æg
  • 4 dl mælk
  • 150 g hvedemel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Fetacreme

  • 2 dl ærter
  • 160 g feta (jeg brugte puck)
  • 2 spsk. græsk yoghurt (el creme fraiche, skyr)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Linsesalat

  • 200 g grønne linser
  • 10 stk. cherry tomater
  • 2 stk. forårsløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. citron
  • salt og peber

Falafler

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 håndfulde persille
  • 2 dl havregryn
  • ½ citron, saften herfra
  • 2 spsk. rasp (kan undlades)
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • olie til pensling

Sådan gør du

Rødbedewraps

  • Kog rødbeden uskrællet til den er blød. Lad den køle af kort, og skræl den derefter.
  • Skær rødbeden i små tern og kom den i en blender sammen med æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Blend til en jævn masse.
  • Opvarm en pande med olie og bag pandekagerne.

Fetacreme

  • Kom alle ingredienser i en minhakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Tilsæt mere feta hvis den er for tynd eller græsk yoghurt, hvis den er for tyk.

Linsesalat

  • Kog linserne efter anvisning på pakken. Lad dem køle af.
  • Skær tomat og forårsløg i små stykker og kom dem i en skål sammen med linserne.
  • Bland olie, eddike, citron, salt og peber og hæld over linsesalaten.

Falafler

  • Smid alle ingredienser i en minihakker, foodprocesser eller blender og rør det godt igennem til du får en sammenhængende dej. Dejen må godt være lidt klistret, men du skal kunne rulle kugler af den. Er den dog for klistret ,tilsæt da en halv dl mere havregryn. Har du ikke en blender eller minihakker, kan du også bruge en stavblender! Start da med at blende kikærterne til en cremet masse og tilsæt derefter resten.
  • Rul nu dejen til 10-15 kugler al efter hvor store du ønsker dem, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel kuglerne med neutral olie.
  • Bag i ovnen i 15-25 minutter ved 200 grader afhængig af størrelse. Vend dem når halvdelen af tiden er gået, så begge sider får farve.

Anretning

  • Fordel fetacreme, linsesalt og falafel i din wrap. Lav evt. en bund af blandet salat.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering