Go Back

Squashkage med ostecreme

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t
Antal: 30 stk (stor bradepande)

Ingredienser

  • 575 g mørk brun farin
  • 3 dl smagsneutral olie
  • 8 æg
  • 525 g hvedemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 4 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 600 g groftrevet squash (eller gulerod)

Ostecreme

  • 50 g blødt smør i tern
  • 100 g neutral flødeost
  • 120 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron, skallen herfra (ikke saften)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170 grader alminelig ovn.
  • Brun farin og olie piskes sammen i en stor skål.
  • Æg tilsættes lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til massen er luftig og cremet.
  • Mel, bagepulver og krydderier sigtes ned i skålen, og det hele blandes sammen så der ikke er noget synligt mel.
  • Revet squash vendes forsigtig i.
  • Find et stor dyb bradepande og beklæd den med bagepapir. Jeg bruger blot den der passer ind i ovnen! Hæld dejen i formen, og bag nu kagen i ovnen 30-35 minutter. Mærk med en stikkepind eller gaffel om kagen er gennembagt.

Ostecreme

  • Pisk smørret luftigt i en skål i et par minutter. Hæld derefter flormelis, citronskal, vaniljesukker i og pisk kort videre. Tilsæt til sidst flødeøst og pisk til du har en tyk og cremet ostecreme. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for tynd.