Go Back

Cremet blomkålssuppe med kartoffel og parmesan

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 400 g kartofler, skrællet og i tern
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2-3 cm frisk ingefær, skrællet finthakket
  • ½ citron, saft og revet skal herfra
  • lidt revet muskatnød (kan undlades)
  • 6-8 dl hønsebouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 30 g frisk parmesan, revet
  • salt og peber
  • krydderurter (her persille og purløg)
  • evt. bacon
  • evt. brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær blomkål i mindre buketter. Tag en håndfuld fra af de pæneste og skær dem i 1 cm. tykke skiver og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Dryp med olivenolie og pres ét fed hvidløg over. Riv også frisk parmesan over og afslut med at drysse med salt og peber.
  • Bag i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gyldne.
  • Find en gryde og sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie. Tilsæt citronskal, citronsaft, muskatnød og ingefær. Lad det steget et par minutter.
  • Tilsæt resten af blomkålen i små buketter sammen med kartoflerne. Lad det stege med i ca. 5 minutter og overhæld så med hønsebouillon. Start med at tilsætte 6 dl., og tilsæt så mere vand hen ad vejen, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Husk, at der også skal fløde i senere.
  • Lad det simre under låg ved middel varme i ca. 12 minutter, eller til kartofler og blomkål er møre.
  • Blend med en stavblender og tilsæt så fløde og evt. mere bouillon.
  • Riv resten af parmesanen i og smag til med salt og peber.
  • Nyd retten med friske krydderurter, bacon og brød.