Go Back

Bagt kartoffel med spinat, cheddar og sprød grønkål

Forb. tid30 min
Ovntid1 t 15 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 100 g champignogn, hakket
  • 180 g helbladet spinat (jeg brugte det fra frost)
  • 2 æg
  • 100 g cheddarost
  • salt og peber
  • lidt revet muskatnød
  • 4 blade grønkål
  • olivenolie
  • salt og peber
  • granatæble

Sådan gør du

Bagte kartofler

  • Vask kartoflerne og bag dem i ovnen ved 200 grader i 50-60 minutter til de er møre .Lad dem køle af og lav imens fyldet.
  • Sautér løg og hvidløg på en pande. Tilsæt champignon og lad også det blive svitset med.
  • Skru ned for varmen og tilsæt spinaten, og lad den tø op ved svag varme.
  • Halver nu kartoflerne og udhul dem med en ske. Udhul dem ikke helt ud til kanten, for så falder de sammen.
  • Kom kartoffelmassen i en skål og mas det med en gaffel. Rør æggene i og kom også spinatblandingen i.
  • Afslut med at komme salt, peber og lidt revet muskatnød i, inden du kommer fyldet tilbage i kartoflerne.
  • Drys med cheddar og bag dem nu i ovnen ved 225 grader almindelig ovn i ca. 15 minutter. Brug evt. grillfunktionen til sidst.

Sprød grønkål

  • Vask grønkulen og dup dem for vand. Riv bladene af i små stykker og kom dem i en skål med olie, salt og peber.
  • Rist dem i ovnen ved 160 grader varm luft i ca. 12 minutter. Men hold øje! Pludselig har de fået nok.

Anretning

  • Server dine kartofler med sprød grønkål og granatæblekerner.