Go Back

Bowl med hvidløgsris og sød chilimarineret kød

Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Hvidløgsris med majs og persille

  • 2 fed hvidløg, presset
  • 300 g jasminris
  • 600 ml vand
  • 1 spsk. smør
  • olivenolie
  • salt
  • 1 dåse majs
  • 2 håndfulde frisk persille, hakket

Sød chilimarineret svinekød

  • 300 g svineschnitzel, skåret i tern
  • 3 spsk. sød chili sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 cm. frisk ingefær, skrællet og revet
  • ½ lime, saften herfra

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Dressing

  • 3 spsk. miracle whip
  • 1 tsk. siracha sauce
  • lidt vand

Derudover

  • cherrytomater
  • avocado
  • hjertesalat

Sådan gør du

Hvidløgsris med majs og persille

  • Smelt smør i en gryde med lidt olie.
  • Sautér hvidløg og tilsæt derefter vand, ris og salt. Bring det i kog og skru ned for varmen og lad det småkoge under log i ca. 12 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad det hvile under låg i 10 ca. minutter.
  • Opvarm en pande med lidt olie og steg majsene i 3-4 minutter. Bland dem i risene sammen med frisk persille.

Sød chilimarineret svinekød

  • Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
  • Skær kødet i mindre stykker og kom dem i skålen med marinade.
  • Lad gerne kødet trække i marinaden i et par timer (behøves dog ikke). Varm en pande godt op og steg kødet til det er gennemstegt.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Dressing

  • Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Sammensætning

  • Fordel ris, rødløg, tomat, avocado og salat i to skåle. Top med dressing.