Go Back

Wok-bowl med sød chilimarineret oksekød

Antal: 2 personer

Ingredienser

Marinade

  • 300 g strimler af oksekød
  • 3 spsk. sød chili sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 3 cm. frisk ingefær, skrællet og finthakket
  • ½ lime, saften herfra

Ris

  • 3 dl jasminris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • salt

Bowl

  • olivenolie
  • 1 rødløg, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde stave
  • 1 peberfrugt, i tynde stave
  • 1 pose asparges broccoli
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 100 g edemamebønner
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

Marinade

  • Bland sød chilisauce, soyasauce, friskrevet ingefær og lime i en skål.
  • Skær oksekødsstrimlerne i mindre stykker og kom dem i skålen med marinade.
  • Lad gerne kødet trække i marinaden i et par timer (behøves dog ikke).
  • Varm en pande godt op og steg kødet til det er gennemstegt.

Ris

  • Kog ris efter anvisning på pakken og tilsæt en terning grøntsagsbouillon under kogningen.

Bowl

  • Sautér løg og hvidløg i en wokpande.
  • Tilsæt gulerod, peberfrugt og broccoli og lad det stege med i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Fordel ris i bunden af en dyb tallerken efterfulgt at dine wokgøntsager og oksekød.
  • Top med edemamebønner og frisk koriander.