Go Back

Bagt buddha bowl

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bagte grøntsager i krydderurtemarinade

  • ½ selleri, skrællet og i tern
  • 200 cherry tomater
  • 1 squash, i tern
  • 150 g champignon, i grove skiver
  • 3 håndfulde krydderurter, finthakket (eks. basilikum, persille, purløg, mynte)
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 citron, saften herfra
  • olivenolie
  • salt og peber

Barbecue marinerede kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 3 spsk. barbecue sauce
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Lynsyltede rødløg

  • 1 stort rødløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker
  • salt og peber

Derudover

  • quinoa eller bulgur
  • orange hummus (se link øverst)
  • feta i tern (bag det evt. i ovnen med grøntsagerne)

Sådan gør du

Bagte grøntsager i krydderurtemarinade

  • Bland krydderurter, olie, hvidløg, citron, salt og peber i en skål.
  • Fordel grøntsagerne på to bageplader med bagepapir og hæld marianden over. Bland det hele godt rundt.
  • Bag i ovnen ved 200 grader varm luft i ca. 20 minutter, eller til sellerien er mør. Vend undervejs.

Barbecue marinerede kikærter

  • Dræn kikærterne for vand og bland dem i en skål med barbecue, olie, salt og peber. Bag i ovnen i 10-15 minutter eller til de er sprøde. Det kan være smart at sætte ovnen på grill til sidst, så bliver de dejlig sprøde.

Lynsyltede rødløg

  • Skær rødløg ud i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld hvidvinseddike, sukker og vand i skålen og rør rundt. Lad dem trække imens resten af maden bliver klar.

Anretning

  • Kog quinoa efter anvisning på pakken og anret dine grøntsager i skåle sammen med kikærter, rødløg, feta og hummus.