Go Back

Sommermuffins med mango og mascarpone creme

Antal: 12 stk

Ingredienser

Muffins

  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 125 g mandler, helt finthakket/kværnet
  • 75 g smør, i tern ved stuetemperatur
  • 125 g flormelis
  • 2 æg
  • ½ citron, skallen revet herfra
  • 3/4 dl creme fraiche
  • 100 g frisk mango, finthakket
  • evt. friske bær til pynt

Mascarponecreme

  • 110 g blåbær (fra frost)
  • 90 g hindbær (fra frost)
  • 100 g jordbær (fra frost)
  • 200 g flormelis
  • 600 g mascarpone

Sådan gør du

Muffins

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Si mel og bagepulver sammen i en skål og rør mandlerne i.
  • Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt citronskal og æggene et ad gangen og rør godt.
  • Hæld de tørre ingredienser i skålen med smør og sukker, og tilsæt også creme fraiche. Pisk ved lav hastighed og vend så mangostykkerne deri.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i 20-25 minutter. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.

Macarponecreme

  • Kom alle bær og sukker i en gryde få det til at simre ved middel varme. Fortsæt i 25-35 minutter, til det er tyknet, Lad det køle helt af og blend så til en puré.
  • Kom mascarpone i en skål og hæld purén i lidt ad gangen imens du rører forsigtigt. Sæt cremem på køl i ca. 30 minutter, eller til den er fast nok til at sprøjte ud.
  • Kom cremen i en sprøjtepose og fordel den over dine muffins. Pynt med friske bær.