Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pasta burrata i cremet tomatsauce

Forb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • ½ frisk chili, finthakket
  • 3 tsk. oregano
  • 2 tsk. stødt basilikum
  • 1 dåse hakkede tomater (gerne med chili eller basilikum smag)
  • 1 lille dåse tomatpuré (140 g)
  • evt. 2 friske tomater, i tern
  • 2 dl madlavningsfløde 15 %
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Derudover

  • 500 g spaghetti
  • 200 g champignon, i skiver
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
  • 1 kugle burrata ost
  • frisk basilikum til pynt
  • 200 g cherrytomater, i halve

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Sautér løg og hvidløg i en gryde i olivenolie.
  • Tilsæt krydderier, chili, hakkede tomater, (evt. friske tomater), tomatpuré og fløde.
  • Lad saucen koge langsomt op og lad den simre i 10 minutter.
  • Brug en stavblender og blend saucen til en ensartet masse. Smag til med salt og peber og tilsæt finthakket frisk basilikum.

Pasta

  • Kog spaghetti efter anvisning på pakken og lad den dryppe af.
  • Svits champignon på en pande i lidt smør og krydder med salt og peber.
  • Bland nu spaghetti, tomatsauce, champignon og hasselnødder sammen og lad retten blive varme helt igennem.
  • Anret på tallerkener med frisk burrata, basilikum og cherrytomater.