Go Back

Buddha bowl med søde kartofler og barbecue-marinerede kikærter

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

Søde kartofler

  • 2 store søde kartofler, skrællet og skåret i tern
  • olivenolie
  • stødt paprika
  • chiliflager
  • salt og peber

Barbecue marinerede kikærter

  • 2 dåser kikærter
  • 3-4 spsk. barbecue sauce
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ærtepure med tahin

  • 3 dl ærter (fra frost)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. tahin
  • 4 spsk. vand
  • peber

Derudover

  • 1 mango, i tern
  • 1 avocado, i tern
  • 300 g cherrytomater, i halve
  • 1 agurk, i tern
  • 1 bundt asparges, i skiver (eller broccoli)
  • 400 g couscous kogt efter anvisning på pakken
  • sesamfrø til drys

Sådan gør du

Søde kartofler

  • Fordel kartoffelternene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie. Drys med paprika, chiliflager, salt og peber.
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader almindelig ovn til de er møre.

Barbecue marinerede kikærter

  • Skyl kikærterne i en si og kom dem i en skål med barbecue sauce, olivenolie, salt og peber.
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er sprøde.

Ærtepure med tahin

  • Tø ærterne op og kom dem i en minihakker sammen med de andre ingredienser. Blend til du har en cremet konsistens. Ønsker du den mindre fast, tilsæt da enten mere tahin, citronsaft eller lidt vand.

Sammensætning

  • Rist asparges på panden i lidt olie salt og peber og fordel dem derefter i skåle med couscous, mango, avocado, tomat, agurk, søde kartofler, kikærter, ærtepuré i skåle og drys med sesamfrø.