Go Back

Chicken congee (asiatisk risgrød)

Forb. tid20 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid55 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Grødris

  • 1 spsk. smør
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 200 g jasminris
  • 1 liter hønsebouillon

Kylling

  • 450 g kylling, skåret i strimler
  • 3 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 fed hvidløg
  • lidt revet ingefær
  • 1 tsk. chili, frisk eller stødt
  • salt og peber

Toppings

  • forårsløg
  • frisk koriander
  • frisk mynte
  • peanuts
  • lime

Sådan gør du

Grødris

  • Smelt smørret i en gryde og sauter hvidløg og ingefær heri.
  • Tilsæt grødris og hønsebouillon og lav et kort opkog. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 35 minutter. Hold øje og rør i det i ny og næ så det ikke brænder på.

Kylling

  • Varm en pande op med sesamolie og brun kyllingen af sammen med ingefær, chili og hvidløg.
  • Tilsæt soyasauce og fiskesauce og lad det blive stegt igennem. Det er meningen, at der skal være en del væde ved kyllingen, så du kan bruge det som en slags "sauce" over risen.

Sammensætning

  • Anret risen i skåle sammen med kylling, forårsløg, koriander, mynte og peanuts. Afslut med at overhælde retten med det resterende væde fra kyllingen og limesaft.