Go Back

Små foccacia med fyld

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 10 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 100-150 g durummel
  • 400 g tipo 00 hvedemel
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld frisk rosmarin, finthakket
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 1 håndfuld cherrytomater, i halve
  • 1 stor kartoffel, i tynde skiver
  • rosmarin til pynt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt så olie, salt og sukker.
  • Tilsæt durum mel (100 g) og tilsæt derefter tipo 00 hvedemel lidt ad gangen.
  • Rør til dejen er blød og smidig og tilsæt evt. de sidste 50 g durummel, hvis den er for klistret.
  • Lad dejen hæve under et rent viskestykke i skålen i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et bord og del den i 8 stykker og form dem til flade runde brød. Lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i 30 minutter.

Fyld

  • Bland olie, hvidløg, rosmarin, salt og peber i en skål.
  • Tryk huller i dejen med fingrene og pensel med olieblandingen.
  • Fordel fyldet (kartofler, tomat, oliven, feta) på brødene som du vil og drys med flagesalt og frisk rosmarin.
  • Bag i ovnen ved 220 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.