Go Back

Mexi tærte

Forb. tid25 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fyld

  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • spsk. oregano
  • 1 spsk. stødt chili (efter smag)
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. mild paprika
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 peberfrugt, i strimler
  • 3 gulerødder, revet
  • ½ squash, revet
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 lille dåse majs
  • orange cheddarost, revet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • salt og peber
  • 1 pakke tærtedej, jeg brugte en færdiglavet

Æggemasse

  • 4 æg
  • 250 g hytteost
  • salt og peber

Edemamecreme

  • 150 g edemamebønner
  • 1 moden avocado
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft 2
  • 2 spsk. creme fraiche
  • salt og peber

Sådan gør du

Tærte

  • Sauter løg og hvidløg i en pande og tilsæt derefter krydderierne et par minutter så de bliver brunet af.
  • Tilsæt kødet og lad det blive godt brunet inden du tilsætter gulerod, squash og peberfrugt.
  • Lad det stege i 5 minutter og tilsæt så bønner og majs. Smag til med salt og peber.
  • Kom tærtedejen i et fad og fordel derefter fyldet deri.
  • Pisk æg sammen med hytteost, salt og peber i en skål og hæld det over tærten.
  • Riv cheddarost udover og bag i ovnen ved 175 grader varm luft i 30-40 minutter eller til æggen har sat sig.
  • Pynt med frisk koriander og nyd den med edemamecreme.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend til du får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber. Ønsker du en tyndere konsistens, tilsæt da mere creme fraiche.