Go Back

Nøddekage med hindbærskum

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 8 bunde (tykke)

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g sukker
  • 120 g smør
  • 2 spsk. fløde
  • 3 spsk. hvedemel
  • 100 g hasselnødder

Fyld og toppings

  • dl fløde
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1-2 spsk. flormelis
  • friske bær til pynt
  • hvid chokolade til pynt

Sådan gør du

Nøddebund

  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
  • Pisk sukker, mel, blødt smør og fløde sammen i en gryde og lad det koge op kort.
  • Hak nødderne fint og bland dem i.
  • Find en bageplade med bagepapir og læg ca. en 1/8 dej (ca. 3 spsk.) på papiret og fordel den ud i en cirkel med en palet. Jeg brugte metalringe til at holde formen på kagen, så men det behøves ikke, dejen vil flot flyde lidt ud og give lidt tyndere bunde.
  • Bag i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. Hold øje, lige pludselig er de færdige!
  • Lad dem køle helt af.

Hindbærskum

  • Pisk fløden til skum og mas hindbærrene med en gaffel. Vend forsigtigt hindbærrene i flødeskummen sammen med flormelis.

Anretning

  • Kom hindbærskum imellem to nøddebunde og top med igen med hindbærskum.
  • Pynt med friske bær og hvid chokolade.