Go Back

Nøddekage med hindbærskum

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Antal: 8 bunde (tykke)

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g sukker
  • 120 g smør
  • 2 spsk. fløde
  • 3 spsk. hvedemel
  • 100 g hasselnødder

Fyld og toppings

  • dl fløde
  • 1 pose frosne hindbær
  • 1-2 spsk. flormelis
  • friske bær til pynt
  • hvid chokolade til pynt

Sådan gør du

Nøddebund

  • Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
  • Pisk sukker, mel, blødt smør og fløde sammen i en gryde og lad det koge op kort.
  • Hak nødderne fint og bland dem i.
  • Find to bageplader og beklæd dem med bagepapir. Læg ca. en 1/8 dej (ca. 3 spsk.) på papiret og fordel den ud i en cirkel med en palet. Jeg brugte metalringe til at holde formen på kagen, så men det behøves ikke, dejen vil flot flyde ud og give lidt tyndere bunde.
    Placer dem med god afstand fra hinanden, de de flyder meget ud!
  • Bag i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldenbrune. Hold øje, lige pludselig er de færdige!
  • Lad dem køle helt af.

Hindbærskum

  • Pisk fløden til skum og mas hindbærrene med en gaffel. Vend forsigtigt hindbærrene i flødeskummen sammen med flormelis.

Anretning

  • Kom hindbærskum imellem to nøddebunde og top med igen med hindbærskum.
  • Pynt med friske bær og hvid chokolade.