Go Back

Cæsarsalat med crispy chicken

Antal: 4 personer

Ingredienser

Saltmandler

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. salt
  • 1 dl kogende vand

Brødcrutoner

  • 4 skiver brød
  • olivenolie
  • tørret timian
  • salt og peber

Crispy chicken

  • 2-3 kyllingebryst
  • 1-2 æg, sammenpisket
  • salt og peber
  • pankorasp
  • olie til stegning

Cæsardressing

  • 2 dl smagsneutral olie (jeg brugte raspolie)
  • 1 æg ved stuetemperatur (VIGTIGT at det ikke er koldt)
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk. sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • ½ citron, saften herfra
  • salt og peber
  • 40 g friskreven parmesanost
  • 1 spsk. worcestershire sauce

Salat

  • romaniesalat eller hjertesalat
  • 2 gode håndfuld blandet salat af en anden slags
  • grønne oliven uden sten
  • frisk parmesanost

Sådan gør du

Saltmandler

  • Kog vandet og rør salten ud i en skål. Tilsæt mandler og lad dem stå i blød i 25-30 minutter og fordel dem derefter på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt ekstra salt og bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter. Hold øje og vend dem undervejs!

Brødcrutoner

  • Skær brødet ud i tern og vend dem i olivenolie og krydderier. Rist på panden til de bliver sprøde.

Crispy chicken

  • Skær kyllingen over på langs, så du får 4 flade stykker kylling.
  • Pisk æg, salt og peber sammen og vend kyllingen heri. Vend den derefter i en skål med pankorasp.
  • Friter kyllingerne i en dyb pande eller gryde med godt med olie ved omkring 175 grader til kyllingen er gennemstegt og får en gylden farve. Skær kyllingen i strimler.

Cæsardressing

  • Kom olie, æg (ved stuetemperatur), hvidløg, sennep, eddike og citron i en blenderskål (med høje kanter) og brug en stavblender til at lave din dressing. Sæt blenderen i bunden af glasset og tænd. Kør blenderen lidt op og ned, og du vil lynhurtig få en cremet konsistens. Gør dette indtil du synes, at du har den rette konsistens.
  • Vend nu parmesanost i og smag til med worcestershire sauce, salt og peber.

Salat

  • Find en stor skål og fordel salat og oliven deri. Tilsæt kylling, brødcrutoner og mandler og rør rundt.
  • Afslut med at rive parmesanosten i flager over salaten og server med din cæsardressing.