Go Back

Citronmuffins med lemonfrosting

Antal: 12 stk

Ingredienser

Citronpasta (a la lemoncurd)

  • 300 g økologiske citroner
  • 100 g rørsukker

Muffins

  • 180 g rørsukker
  • 120 g marcipan, revet
  • 160 g blødt usaltet smør i tern
  • 4 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • reven skal af én citron
  • 80 g citronpasta

Smørcreme med citron

  • 125 g blødt smør, i tern
  • 400 g floremelis
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • reven skal af én citron
  • ca. 1 spsk. mælk
  • gul frugtfarve

Sådan gør du

Citronpasta

  • Skær enderne af citronerne og skær dem derefter i skiver (tag stenene fra).
  • Kom dem i en minihakker, blender eller foodprocesser og blend det hele (med skræl).
  • Kom det i en gryde sammen med sukker og kog op under omrøring i ca. 20-30 minutter eller indtil det tykner. Lad din citronpasta køle af og lav imens din muffins dej.
    Du skal bruge 80 g. citronpasta til dine muffins - resten kan du gemme i køleskabet i et par måneder i et skoldet glas med låg.

Muffins

  • Rør sukker og marcipan sammen og tilsæt smør lidt ad gangen imens du rører.
  • Kom æg i et ad gangen og rør videre.
  • Sigt mel og bagepulver i og vend det i dejen sammen med citronskal og 80 gram af din nylavede citronpasta.
  • Fordel dejen i muffinsforme og bag ved 180 grader almindelig ovn i 20-25 minutter. Lad dine muffins køle helt af inden du pynter dem med smørcreme.

Smørcreme med citron

  • Pisk smørret blødt med en håndmixer.
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen i mens du pisker ved mellem hastighed.
  • Tilsæt vaniljepulver og frugtfarve og derefter mælken gradvis. Rør nu i 4 minutter ved høj hastighed.
  • Tilsæt mere flormelis hvis den bliver for blød.
  • Brug en sprøjtepose eller normal pose og klip hul i enden. Find en stjernetyl og sprøjt frostingen på. Sidder du ikke inde med det, kan du bare smøre frostingen på.