Go Back

Kærnemælkspandekager med appelsinkompot

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hviletid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 12 stk (tykke)

Ingredienser

Pandekager

  • 3 æg
  • 2 spsk. sukker
  • ½ vaniljestang (eller 2 tsk. vaniljesukker)
  • ½ tsk. salt
  • 35 g smør
  • saften fra en appelsin (kan undlades og brug i stedet lidt mere mælk)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 300 g hvedemel
  • 3 dl kærnemælk
  • ½-1 dl mælk (al efter om du bruger appelsinsaft eller ej)

Appelsinkompot

  • 4 appelsiner, kødet herfra
  • ½ citron, saften herfra
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker

Sådan gør du

Pandekager

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt af sukkeret.
  • Find en skål og pisk vaniljekorn, sukker, salt og æg sammen.
  • Tilsæt kærnemælk, mælk, appelsinsaft og smeltet smør. Pisk igen.
  • Bland mel, natron og bagepulver og hæld også det i skålen. Rør dejen sammen.
  • Lad gerne dejen hvile i køleskabet i en halv til en hel time (hvis du har tiden til det).
  • Varm en pande op med lidt smør og bag dine pandekager.

Appelsinkompot

  • Skær skrællet af appelsinerne og skær kødet i små stykker.
  • Kom det i en gryde sammen med sukker, vanilje og citronsaft.
  • Kog op og mos det lidt, så det bliver til en kompot.