Go Back

Vietnamesiske vafler ala Banh Xeo

Antal: 4 personer

Ingredienser

Vafler ala Banh Xeo

  • 3 forårsløg, finthakket
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 2 æg
  • 200 g rismel
  • 100 g majsmel
  • 1-1,5 spsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. salt
  • 1,5-2 dl. vand
  • smagsneutral olie til stegning

Ideer til fyld

  • gulrod
  • mango
  • bønnespirer
  • spidskål
  • edemamebønner
  • frisk mynte
  • frisk koriander
  • rød peber
  • agurk
  • cashewnødder
  • glasnudler
  • lime
  • avocado

Dip med fiskesauce

  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 2 cm frisk chili, finthakket
  • ½ lime saften herfra
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. fiskesauce
  • evt. lidt vand

Dip med soyasauce

  • 1 fed hvidløg
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 2 cm. frisk chili, finthakket
  • ½ lime saften herfra
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. soyasauce
  • evt lidt vand

Sådan gør du

Vafler ala Banh Xeo

  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind masse.
  • Varm et vaffeljern op med fedtstof (eller en pande hvis du vil lave pandekager) og bag dine vafler.

Fyld

  • Snit alle grøntsager og brug det til fyld i dine vafler.

Dip

  • Bland alle ingredienser.