Go Back

Karrysuppe med kylling og grønt

Forb. tid20 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppen

  • 2 løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm ingefær, skrællet og finthakket
  • 1,5 spsk. karry
  • 1 spsk. spidskommen
  • 3 pastinakker, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 5 gulerødder, skrællet og skåret i mundrette stykker
  • 3 porrer, hakket
  • 2 peberfrugter, grofthakket
  • olivenolie til stegning
  • 3 dl grønne ærter fra frost
  • ½ frisk chili, finthakket (kan undlades)
  • ca. 1,2 L kyllingefond og grøntsagsbouillon fra kyllingen
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • jævner efter smag

Derudover

  • 1 hel kylling, kogt og revet i små stykker
  • frisk koriander
  • brød
  • ris

Sådan gør du

Kylling

  • Klip vingerne af kyllingen og kog den i en gryde med letsaltet vand og grøntsagsbouillon (én terning) ved middelvarme under låg i ca. 40 minutter. HUSK at gemme vandet når du tager kyllingen op, da du skal bruge det som fond til suppen.
  • Lad kyllingen køle af kort. Pil skindet af og pil kyllingen fra. Læg det i en skål.

Suppen

  • Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karry, spidskommen og ingefær og lad det svitse med kort.
  • Tilsæt nu resten af grøntsagerne undtagen ærterne og lad også dem blive svitset af. Det tager cirka. 5-7 minutter.
  • Hæld ca. 1,2 L kyllingefond (spæd til lidt ad gangen) i gryden til grøntsagerne Tilsæt kokosmælk og lad det kort koge op. Brug jævner til at gøre suppen cremet al efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg kan godt lidt en lidt tyk suppe, så jeg brugte en del jævner.
  • Lad suppe koge sammen i ca. 15 minutter og tilsæt ærter et par minutter inden servering. Smag til med salt og peber.
  • Nyd suppen varm med frisk koriander, ris, kylling og brød til.