Go Back

Kartoffelsuppe med blomkål og pikant

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 500 g kartofler, skrællet og skåret i grove tern
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 2 porrer, i skiver
  • 1-1,2 liter grøntsagsbouillon
  • ½ pakke pikantost
  • lidt muskatnød, revet
  • salt og peber
  • olie til stegning

Toppings

  • bacon i tern
  • frisk persille

Sådan gør du

Suppe

  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie. Tilsæt kartoffel, blomkål og porrer og lad det svitse med i et par minutter.
  • Hæld 1 liter grøntsagsbouillon i og lad retten simre i 20-25 minutter til kartofler og blomkål er møre.
  • Brug en stavblender til at blende suppen til den cremet og lækker. Tilsæt evt. det sidste grøntsagsbouillon (jeg brugte 1,2 L i alt). Kom pikantost i og lad den smelte ind i suppen. Blend igen.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber og top med frisk persille og sprødt bacon.