Go Back

Falafel-vaffel (i belgisk vaffeljern)

Forb. tid45 min
Samlet tid45 min
Antal: 3 personer

Ingredienser

Falafler (14 stk)

  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 2 håndfulde persille
  • 2 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 2 små kartofler (eller én stor)
  • dl. havregryn
  • ½ citron, saften herfra
  • ½ chili, finthakket
  • spsk. stødt spidskommen
  • spsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • rigelig med smagsneutral olie til stegning

Spinatvafler (8 stk)

  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 3 æg
  • 200 g spinat (jeg brugte hakket på frost)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • olie

Edemame creme

  • 1 avocado
  • 150 g edemamebønner
  • 2 spsk. creme fraiche
  • ½ citron, saften herfra
  • 1 fed hvidløg, presset
  • salt og peber

Sådan gør du

Falafler (14 stk)

  • Kom alle ingredienser i en foodprocesser eller blender og blend til en lind masse. Dejen skal være ret klistret og faktisk være liiiiiidt svær at forme når de skal steges.
  • Varm en dyb pande eller gryde op med olie (brug rigelig, det skal næsten dække falaflerne). Olien skal være meget varm, gerne 170 grader til en start hvorefter du kan skrue lidt ned. Form en falafel med to skeer og sænk den forsigtigt ned i olien. Lav en tester på den første. Hvis den begynder at skille ad, mangler der noget til at suge i dejen. Tilsæt da lidt mere havregryn og rasp.
    Steg falaflerne til de er sprøde og brune og tag dem op med en sigte eller hulske. Læg dem på et stykke køkkenrulle, som kan suge den overskydende olie.

Spinatvafler

  • Kom alle ingredienser i en blender og blend til en lind masse. Dejen skal gerne være tyk, da det er bedst til det belgiske vaffeljern. Varm vaffeljernet op og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.

Edemamecreme

  • Kom alle ingredienser i en minihakker og blend. Tilsæt evt. mere cremefraiche hvis du ønsker konsistensen lidt tyndere. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Server vaflerne som et vaffeltårne i enten to eller tre lag. Kom edemamecreme, halverede falafler, syltede rødløg, gulerod og salat indimellem og nyd dem lune.