Go Back

Rød thaigryde

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl basmatisris
  • olie til stening
  • 2 rødløg, i både
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3 cm frisk ingefær, revet
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 1,5 tsk. karry, stødt
  • 2 dåser kokosmælk (800 ml)
  • 2 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. sukker
  • frisk chili efter smag (eller tørret)
  • 1 broccoli, i buketter
  • 3 gulerødder, skåret i grove stykker
  • 1 peberfrugt, skåret i grove tern
  • 125 g sukkerærter, halveret

Topping

  • frisk koriander
  • lime
  • peanuts, grofthakket

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Sauter løg og hvidløg i en stor gryde i olie. Tilsæt derefter ingefær, rød karrypasta og karry og lad det stege med til det dufter dejlig krydret.
  • Kom nu kokosmælk, soyasauce, fiskesauce, sukker og gulerod i gryden og lad det småkoge under låg i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt broccoli, peberfrugt, sukkerærter og ananas og lad det småkoge videre i ca. 5 minutter.
  • Smag til med lime, chili, salt, peber og evt. mere soyasauce, fiskesauce, karry og rød karry.