Go Back

Kartoffelfad med oksekød og grønt

Forb. tid25 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 400 g oksekød, hakket
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g champignon, grofthakket
  • 1 spsk. timian
  • ½ spsk. mild paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • ½ oksebouillon (bare terningen, ingen vand)

Derudover

  • 900 g kartofler, i tynde skiver, evt revet på mandolinjern eller anden fiks maskine
  • 1 squash, i tynde skiver
  • 3 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 tomat, i skiver
  • 1 kugle mozzarella, revet i små stykker
  • 250 ml madlavningsfløde (jeg brugte 15 %)
  • frisk rosmarin, timian eller basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 graders varm luft.
  • Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt timian, chili, salt og peber og lad det blive brunet af så det dufter dejligt i hele hytten.
  • Tilsæt nu champignon og lad det blive svitset et par minutter inden du bruner kødet.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og din bouillonterning. Lad det småsimre i 10 minutter. Smag til, der skal gerne være smæk på smagen så tilsæt evt. lidt større mængde krydderier efter smag.
  • Find et fad og kom kødsovsen i bunden efterfulgt af et lag af kartoffel, squash og gulerod. Fortsæt til du ikke har mere kød eller grønt. For hvert lag hælder du også en sjat fløde i til du ikke har mere.
  • Fordel tomatskriver på toppen sammen med mozzarella og bag i ovnen i 50-60 minutter eller til kartoflerne er møre. Rør i det nogle gange, så toppen ikke brænder på.