Go Back

Klatkager med kanelbagte æbler

Ingredienser

Klatkager

  • 600 g risengrød, afkølet
  • 3 æg
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanilje
  • 1,5 dl havregryn, grovvalset
  • smør, til stegning

Kanelstegte æbler

  • 1 stort æble (eller to små), i tynde skiver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • smør til stegning
  • evt. lidt salt
  • mandler, hakkede og ristede på panden

Sådan gør du

Klatkager

  • Bland alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
  • Steg dine klatkager på en pande ved middel varme. Vend dem først når de er stegt færdig på den ene side, det tager ca. 2-3 minutter.

Kanelbagte æbler

  • Skær æblerne i tynde skiver, og steg dem på en pande til de bliver bløde.
  • Tilsæt kanel, honning og lidt salt steg dem yderligere et par minutter.

Anretning

  • Nyd dine klatkager med kanelbagte æbler, sirup og ristede mandler.