Go Back

Krydrede æblebrud med chokolade

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 5 min
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 50 ml olie, smagsneutral
  • spsk. sukker
  • tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. salt
  • 100 g manitoba hvedemel (øland eller normal hvedemel)
  • 400 g hvedemel
  • 2 æbler, groftrevet
  • 50 g mørk chokolade, hakket
  • 1 æg
  • 30 g mandler, hakkede

Sådan gør du

  • Hæld mælk og gær i en skål eller røremaskine og rør rundt. Tilsæt derefter sukker, olie, kardemomme, kanel, ingefær og salt. Rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt efter lidt og rør/ælt dejen til den er glat og smidig.
  • Lad dejen hævet tildækket og lunt i en time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og lav en fordybning deri. Klæk ægget ud i fordybningen og kom også æble og chokolade deri.
  • Brug nu hænderne eller en spatel til at fordele æg, chokolade og æble godt rundt i dejen. Dejen skal være våd og ujævn.
  • Hak dejen i 8 stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir. De skal være rustikke, og kan derfor ikke formes til boller. Lad dem hæve yderligere 30 minutter på bagepladen.
  • Drys med mandler og bag dem i ovnen ved 215 grader i 15-18 minutter til de gyldne. Lad dem køle af på en rist.