Go Back

Koreansk ris bowl (bibimbap)

Forb. tid30 min
Antal: 2 personer

Ingredienser

Lynstegte grøntsager

  • 2-3 gulerødder, i tynde stave
  • 1 lille squash, i tynde stave
  • 150 g bønnespirer
  • 2-3 håndfulde spinat
  • 150 g champignon eller andre svampe
  • 2 stk. forårsløg, skåret i strimler
  • 1,5 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. fiske sauce
  • 3 spsk. soya sauce
  • 1 tsk. sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • sesam olie (eller normal olie)

Marineret okseinderlår (eller anden slags kød eller rejer)

  • 250 g okseinderlår
  • ½ æble, revet
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. soya sauce
  • 1 spsk. honning eller sirup
  • sesamolie til stegning (eller normal)

Derudover

  • 2 dl ris (jeg brugte jasminris)
  • 2 æg
  • sesamfrø (sort og hvid)

Sådan gør du

Lynstegte grøntsager

  • Skær gulerod i tynde stave og drys med lidt salt. Lad dem evt. trække i 10 minutter, inden du steger dem på panden i olie og 1 spsk. soyasauce. Stil til side.
  • Gør det samme med squash og stil også dem til side.
  • Kom to håndfulde spinat på panden i lidt olie sammen med et halv fed presset hvidløg og lad det stege til det falder sammen. Stil til side.
  • Snit champignon fint og steg dem på panden i lidt olie sammen med 1 spsk. soyasauce, ½ tsk. sukker og ½ fed hvidløg. Stil til side.
  • Damp bønnespiren i mikroovnen i 3 minutter og lad dem køle af. Hæld derefter 2 tsk. sesamolie, ½ fed presset hvidløg, og 1 spsk. fiskesauce i og rør rundt. Stil til side, og lad det derefter stå og trække.

Marineret okseinderlår (eller anden slags kød eller rejer)

  • Mariner kødet ved at komme det i en pose sammen med revet æble, presset hvidløg, soyasauce og honning. Lad det gerne trække i en halv time eller mere, inden du steger det på panden.

Anretning

  • Kog ris efter anvisning på pakken og steg to spejlæg. Anret i to skåle med ris nederst og fordel derefter forårsløg, gulerod, squash, svampe, bønnespirer, spinat, spejllæg og kød ovenpå. Top til sidst din salat bowl med sesamfrø.