Go Back

Græskarsuppe med gulerod, selleri, løg og hvidløg

Forb. tid45 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Tilberedning af grøntsager i ovnen

  • 1 butternut squash, skåret i grove tern
  • 3 gulerødder, i grove skiver
  • 4 stængler selleri, i skiver
  • 2 løg, i grove skiver
  • 3 fed hvidløg, pillet
  • olivenolie
  • salt og peber
  • tørret chili

Græskarsuppe

  • 2 cm frisk ingefær, finthakket
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1,4 l grøntsagsboullion

Tilbehør

  • paprikaristede kikærter
  • creme fraiche
  • frisk timian
  • græskarkerner

Sådan gør du

  • Tilberedning af grøntsager i ovnen
  • Kom alle grøntsager på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie over. Drys med salt, peber og chili. Bag i ovnen ved 200 grader i 45 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
  • Græskarsuppe
  • Kom lidt olie i en stor gryde og svits ingefær sammen med koriander og spidskommen i et par minutter.
  • Tilsæt de bagte grøntsager og boullion. Lad suppen simre i 20 minutter og brug derefter en stavblender til at opnå en dejlig cremet konsistens. Ønsker du den mere flydende, tilsæt da mere vand. Smag til med salt og peber.
  • Nyd suppen med ristede kikærter, græskarkerner, creme fraiche og frisk timian.