Go Back

Fried rice - stegte ris med grøntsager og æg

Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 dl kogte ris (basmatis, jasmisn eller andet)
  • 1 løg, finthaket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 500 g kylling, skåret i strimler
  • 3 gulerødder, skåret i strimler
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • 1 gul peber, skåret i strimler
  • ½ squash, skåret i strimler
  • 2 dl ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
  • 3 æg
  • 1 lime
  • 1 håndfuld persille
  • 1 spsk. karry
  • 4 spsk. soya sauce
  • 2 spsk. øster sauce
  • salt og peber
  • 1 frisk chili
  • godt med olie til stegning

Sådan gør du

  • Kog dine ris efter anvisning på pakken og lad dem køle af.
  • Varm en dyb pande op med olie svits løg og hvidløg til de bliver bløde.
  • Tilsæt kylling og karry og lad det stege med i nogle minutter. Tag kyllingen, løg og hvidløg af panden og læg det til side.
  • Tilsæt mere olie og steg risene imens du rører rundt (pas på de ikke brænder på).
  • Tilsæt peberfrugt, gulerod, squash, ærter, soyasauce og øster sauce og lad det stege med.
  • Lav et hul i midten af panden og tilsæt æg. Brug et piskeris og pisk æggene sammen inden du blander det rundet med resten af retten.
  • Lad retten blive varmet godt igennem inden du til sidst smager til med salt og peber. Tilsæt evt. mere soya- og øster sauce.
  • Anret med frisk chili, lime og persille.